Terugblik

Van de voorzitter….

Het seizoen 2014-2015 zit er alweer op voor Inter Nos. Het is een enerverend seizoen geweest waarin ik met een heel fijn gevoel op terugkijk.

Maar voordat ik met het schaakspelletje begin is het meest ingrijpende moment geweest dat onze trouwe verenigingslid, Ton Bronk, op 18 december is overleden. De waardering voor Ton hebben jullie ook laten blijken want bijna alle leden waren bij de uitvaart aanwezig. De familie van Ton heeft dit enorm gewaardeerd.

Daarnaast zijn we ook opgeschrikt door ziektes van verenigingsleden of partners. Een enkeling kwam er weer bovenop, anderen leven nog in onzekerheid. Onze gezondheid is natuurlijk veel belangrijker dan het spelletje, maar het mooie is dat de afleiding op donderdagavond ook erg prettig kan werken in moeilijke situaties. Dat weet ik inmiddels ook uit eigen ervaring.

Wat is er verder voor moois gebeurd het afgelopen seizoen. Nou, dat is heel wat! We hebben weer een website, www.internosboskoop.nl. Het aantal hits is al veel meer dan we hadden gehoopt. Nu is het zaak de site actueel te houden. We gaan ons best doen!

Het voor het eerst volledig meedoen aan de Groene Hart Competitie bleek een succesnummer. Het wordt als gezellig ervaren en iedere ronde hebben huisschakers de mogelijkheid gekregen een echte schaakwedstrijd te spelen. Ik denk dat dit één van de manieren is om schaakliefhebbers weer bij onze vereniging te betrekken.

De externe competitie was er eentje om nooit meer te vergeten. Ons vlaggenschip ging als een raket van start in de eerste klasse en won meteen, heel overtuigend, de eerste paar rondes en van titelkandidaat ASC. Als er één van de laatste twee rondes gewonnen zou worden was promotie naar de promotieklasse een feit. Dit zou uniek zijn geweest voor onze Boskoopse verening. We verloren beide wedstrijden met het meest denkbare, minimale verschil. Winst zat er zeker in. Daarnaast zaten de resultaten van de andere verenigingen in de laatste twee rondes niet mee.  Al met al heeft iedereen boven zijn kunnen gespeeld want, kijkend naar de verschillende speelsterkten, behoorden we vooraf gezien zeker niet tot de favorieten.

Op 18 juni is Rick van Sandijk getrouwd met Ellen. Een hele mooie dag voor Rick, maar wel een reden dat hij nu definitief verhuisd naar Ede en Inter Nos dus gaat verlaten. Rick, we zagen je de laatste tijd helaas wat minder, maar je hebt heel veel voor Inter Nos gedaan in het verleden. Weet zeker dat alle leden dat enorm waarderen. We wensen Ellen en jou heel veel geluk samen en hopen je af en toe bij Inter Nos te zien als je in de buurt bent.

De witte daglelie Hemerocallis “Inter Nos” is in de maak. Deze unieke Inter Nos bloem is komend voorjaar beschikbaar voor alle leden. Ik ben heel benieuwd of het Kees Jan gaat lukken, maar heb natuurlijk alle vertrouwen in deze liefhebber en specialist.

Nieuw zal zijn dat we het komende seizoen beginnen met de eerste speelronde op 27 augustus in plaats van de gebruikelijke Algemene Leden Vergadering. Hoop jullie dan weer met een gezond, zongebruind gezicht te zien.

Jan van Gulik


2 reacties on “Terugblik”

  1. Tim schreef:

    Mooi artikel Jan.

    Geliked door 1 persoon

  2. Mark van Sandijk schreef:

    Mooie nieuwe website mannen! En natuurlijk allemaal veel succes in het nieuwe seizoen!

    Geliked door 1 persoon


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s