Aanstaande donderdag, 1 oktober 20.00 uur in de Loods in Boskoop. Schaak mee tegen Nieuwkoop.

Hallo schaakliefhebbers,
Het schaakseizoen heeft alweer 4 interne competitieronden achter de rug. Het zijn heel goed bezette en gezellige avonden geweest met ook een paar nieuwe leden. Daar zijn we erg blij mee.
Aanstaande donderdag, 1 oktober, speelt Inter Nos de eerste ronde om de Groene Hart Beker. Jullie kennen inmiddels het principe. Ook niet-leden kunnen een serieuze wedstrijd namens Inter Nos spelen. We zijn heel blij eens andere gezichten te zien. Daarnaast staat gezelligheid boven de winst. Jullie hoeven je niet van te voren aan of af te melden omdat het een thuiswedstrijd is. Zorg dat je even voor 20.00 uur aanwezig bent. Wedstrijdleider Hans de Bruijne of de door hem aangewezen vervanger zal de indeling maken.
Dan nog een paar andere leuke details die het vermelden waard zijn:
De bibliotheek in De Loods zal worden uitgebreid met een mooie collectie schaakboeken die we hebben gekregen van Sjaak Blaazer. Er zitten o.a. boeken bij van onze oude leermeester Max Euwe. Hij heeft mij via zijn materiaal het schaken weten bij te brengen. Het is allemaal prettig leesbaar en eenvoudig te begrijpen.
Pieter heeft afgelopen donderdag, met hulp van Arian, de eerste schaaklessen aan de 7 potentiële jeugdleden gegeven. De cursus zal tot de Kerstvakantie duren, waarna de jeugd de officiële schaakdiploma’s kunnen halen. Persoonlijk ben ik heel erg blij dat het “Jeugdschaken” in Boskoop weer van de grond is gekomen. Het komt ons zomaar aanwaaien omdat er weer vrijwilligers zijn die kunnen/willen inzetten hiervoor. Echt waanzinnig!!! Arian kan Pieter niet altijd bijstaan op donderdagmiddagen. Wellicht kan iemand anders ook een keer bijspringen. Ook ik ga mijn best doen als ik op donderdagen vanwege mijn werk weer eens in het land ben.
Kijk verder op deze site ook eens naar het laatste nieuws, foto’s, oud (club)kampioenen en actuele ranglijsten.
Op een mooi schaakseizoen, groeten Jan


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s