Strijd om Inter Nos cup van start

Afgelopen donderdag werd er bij Schaakclub Inter Nos in De Loods een begin gemaakt met de bekercompetitie.

Veertien schakers probeerden de volgende ronde te halen.

Zo ook Guy Luder en Kees Jan Kraan, die rustig openden, rustig verder speelden en rustig besloten tot remise. Er moest echter wel iemand door naar de volgende ronde en na twee beslissingspartijtjes bleek dit Kees Jan te zijn.

Ook in de reguliere partij tussen Hans de Bruijne en Berry van Tienhoven viel geen beslissing, ondanks een uitstekende opening van Hans met kwaliteitswinst en uitzicht op partijwinst. Berry verdedigde zich uitstekend en bood remise aan, wat door Hans in tijdnood werd geaccepteerd. In de daarop volgende vluggertjes bleek Berry bedrevener te zijn.

Tony Verlaan en diens vader Jan openden tegen elkaar beiden goed, met een vroege afruil. Jan miste echter een matdreiging door Tony en verloor derhalve de partij.

Adriaan Boer opende sterk tegen Dick de Bruijn, maar ruilde in het eindspel niet goed af. Het kostte hem een stuk en later de partij.

In een scherpe opening sloeg Louis Stolwijk een vergiftigde pion van Jan Breedijk wat hem stukverlies opleverde en niet veel later de partij.

Paul Duits en Hans Does speelden een degelijke e4/e5 opening, waarna Hans een loper offerde tegen twee pionnen op de koningsvleugel. Zijn aanval sloeg echter niet door en het extra stuk was voor Paul voldoende om de partij te winnen.

Hugo Peters gaf na een gelijkwaardige opening tegen Gerard Snabel, in het middenspel een pion weg, maar wist deze even later ook een pion aan zijn tegenstander te ontfutselen. Toen Gerard een prachtige zet uit de hoge hoed toverde stortte de stelling van Hugo pardoes in elkaar en was de partij voor hem verloren.

Aanstaande donderdag 8 december speelt het tweede team van Inter Nos een thuiswedstrijd voor de externe competitie tegen Voorschoten 6.

Met vriendelijke groet,

Hans de BruijneGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s