Inter Nos gaat gewoon door.

Terwijl de grootmeesters op het Tatasteel Chesstournooi in Wijk aan Zee het een dagje rustig aan deden, werd afgelopen donderdag bij Schaakclub Inter Nos alweer de 20e ronde van de wintercompetitie gespeeld.

Tien schakers kwamen hiervoor in actie:

Jan van Gulik en Paul Duits vonden dat oudejaarsavond al een tijdje achter ze lag, maar toen het vuurwerk op de 64 velden dreigde te worden ontstoken, besloten de heren de handen te schudden en een biertje te gaan drinken. Resultaat: onbeslist.

De volle winst was er wel voor Gerard Snabel in zijn partij tegen Adriaan Boer en voor Jan Verlaan tegen Han Swarte.

Jan Breedijk won tegen Guy Luder in het middenspel een pion, waarna voor beiden een moeilijk eindspel ontstond. De extra pion gaf echter de doorslag, waardoor Jan weer een punt aan zijn totaal kon toevoegen.

Berry van Tienhoven mocht het na lange tijd weer opnemen tegen zijn rivaal Louis Stolwijk. De partij ging lang gelijk op, met misschien een minutieus voordeel voor Berry in het middenspel. Maar toen er besloten werd tot een grote afruil van stukken bleek er voor beide schakers geen doorkomen meer aan en besloten zij derhalve om het punt te delen.

Met vriendelijke groet,

Hans de Bruijne

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s