Matige opkomst voor de 21e ronde

Slechts 10 schakers kwamen opdagen om hun wekelijkse partijtje schaak te spelen.

Desondanks wist de wedstrijdleider toch weer een indeling uit de hoge hoed (laptop) te toveren.

Twee keer winst voor wit, twee keer voor zwart en 1 keer remise. Dat waren de resultaten in ronde 21 van de wintercompetitie bij schaakclub Inter Nos.

Berry van Tienhoven won met wit van Hugo Peters, nadat Hugo reeds in de opening zijn pion op g7 verloor. Gevolg hiervan was dat ook zijn toren verloren ging. Ondanks moedig doorspelen moest hij na een aantal zetten de strijd toch opgeven.

Hans de Bruijne won voor zijn doen vrij snel van Han Swarte die een te passief spel speelde en zijn stukken hierdoor ingesloten zag worden. Han zag op een gegeven moment mat in 1 over het hoofd, met een voor hem verloren partij tot gevolg.

Heel anders ging het er aan toe in de partij tussen Adriaan Boer en Tony Verlaan. Na de opening vond er een enorme afruil plaats, waar Tony toch met voordeel uitkwam. Zodoende kon hij de partij op zijn naam schrijven.

Ook Kees Jan Kraan won met de zwarte stukken. Zijn slachtoffer was Paul Duits. Paul kwam na de Siciliaanse opening in de gelegenheid om aan te vallen en wist de druk steeds verder op te voeren. Na de 30e zet echter kon Kees Jan de rollen omdraaien en nog eens 15 zetten later gaf Paul zich gewonnen, vlak voordat hij mat zou gaan.

De enige remisepartij van de avond kwam op naam van Guy Luder en Gerard Snabel die elkaar geen duimbreed toegaven en beiden genoegen moesten nemen met een half punt.

Met vriendelijke groet,

Hans de Bruijne

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s