Geen winst voor zwart.

Twee remises en vier verliespartijen waren de resultaten van de zwartspelers bij Inter Nos afgelopen donderdag.
Louis Stolwijk dacht dat het Open Snelschaak kampioenschap al was begonnen. Reeds na een half uur en nog nippend van zijn eerste bakkie koffie, kon hij zijn koning al omleggen om te capituleren tegen Jan van Gulik, die zodoende nog fluitend naar twee verjaardagsfeestjes kon gaan.
Paul Duits en Adriaan Boer speelden een rustige opening met rokade. Paul offerde een loper tegen een pion in de koningsvleugel met de bedoeling een aanval uit te voeren. Dat viel enigszins tegen, aangezien Adriaan zijn stelling met verve verdedigde. Op de 35e zet ging het toch fout voor hem. Paul kreeg toen zoveel initiatief dat hij de partij op zijn naam kon schrijven.
Jan Breedijk kwam met remise goed weg tegen Gerard Snabel wat ook de uitslag was van de partij tussen Berry van Tienhoven en Guy Luder. Dat leek er eerst anders uit te gaan zien toen Berry in het middenspel een pion verloor, waardoor Guy kon uitbouwen naar een comfortabele positie. Een minder goede zet van hem was echter de aanleiding tot remise.
Hugo Peters won na 13 zetten een pion van Han Swarte, maar kon hier geen direct voordeel uit halen. Hij kwam zelfs in het middenspel in de problemen, maar toen Han een paard verblunderde was het een kwestie van tijd tot Hugo de partij op zijn naam kon schrijven.
De langste partij van de avond ging tussen Jan Verlaan en Hans de Bruijne. Na een Siciliaanse opening kreeg Hans ogenschijnlijk positioneel voordeel maar door sterk verdedigen van Jan kantelde de partij in diens voordeel. Hans werd opgesloten en uiteindelijk verslagen.
Met vriendelijke groet,

Hans de Bruijne

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s