Inter Nos 1 en 2 doen goede zaken

Afgelopen donderdag en vrijdag werd er door schaakclub Inter Nos gestreden in het kader van de externe competitie van de Leidse Schaakbond.

Het 1e team van Inter Nos moest het thuis in de Loods opnemen tegen het 5e van Philidor uit Leiden. Al vrij snel stond Inter Nos achter met ½ – 3½ , terwijl op de resterende 4 borden nog volop werd gestreden. Veel later op de avond was de stand echter gelijk getrokken door Inter Nos tot 3½-3½ ! Alleen Kees Jan Kraan was nog druk doende tegen de Ruyter om Inter Nos de overwinning te laten smaken. Na een bloedstollend gevecht, waarbij hij iedereen lang in spanning hield, wist Kees Jan zijn tegenstander tot opgave te dwingen, waarmee de overwinning van Inter Nos 1 een feit was.

Voor de interne competitie waren nog 4 schakers beschikbaar. Gerard Snabel won van Adriaan Boer en Hans de Bruijne van Tony Verlaan

De volgende dag, vrijdag, mocht het 2e team van Inter Nos het opnemen tegen het jeugdteam van OEW te Leiden. Jeugdspelers zijn gekend om hun vlotte speelwijze en het duurde dan ook niet lang voordat het team uit Boskoop met 3-0 voorstond. Van de resterende partijen werd er ook nog een gewonnen, waardoor de Boskopers al vlot tevreden huiswaarts konden keren met een 4-2 overwinning op zak.

Met vriendelijke groet,

Hans de Bruijne

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s