Inter Nos Intern ronde 12

Wedstrijdverslag: 23-11-’17

Guy Luder / Jan v. Gulik – Guy ging voor safe deze keer. Helemaal gladjes ging het echter niet. Jan kreeg wat meer ruimte om z’n stukken wat beter op te stellen. Na een afruil aan het eind van het middenspel durfde beide spelers niet echt door te drukken en werd tot remise besloten.

Adriaan Boer / Richard – In de opening werd door beide spelers weinig risico genomen. Pionnetjes verdwenen van het bord gevolgd door een loper en een paard. In het midden spel gingen ook de beide dames door afruil van het bord. Toen Richard ook nog een toren verloor. Was het eindspel voor Adriaan. Die en passant ook nog een pion wist te laten promoveren. Fraaie overwinning van Adriaan.

Louis Stolwijk / Gerard Snabel – In de opening wint Gerard een pion. Geen compensatie voor Louis. Lastig wordt het nadat de torens afgeruild zijn. Gerard biedt met een plus pion maar met aanzienlijk minder tijd remise aan. Louis kiest eieren voor z’n geld.

Berry v. Tienhoven / Paul Duits – Berry ging voortvarend van start. Maar door de afruil van een paard kreeg Berry een dubbel pion en Paul de kans om op de koningsvleugel aan te vallen. Goed verdedigend werk van Berry die in deze fase ook nog lang rokeerde zorgde dat Paul er niet door kwam. Hoewel zwart het nog
een aantal malen probeerde. Moest Paul uiteindelijk toch in remise berusten.

Hans de Bruijne / Jan Verlaan – Hans ging voor de cisilian. Het pakte minder goed uit dan verwacht. Jan kreeg het voordeel en begon sterke druk op stelling van Hans uit te oefenen. Door goed verdediging wist Hans echter een mat dreiging te forceren. Jan vergat de dekking van een pion Hans sloeg in met schaak. De partij kantelde hierna. Nadat Jan in korte tijd ook nog twee stukken verloor zat er niets anders op dan de partij op te geven.

Met vriendelijke groet,
Dick de Bruijn

plakkers


One Comment on “Inter Nos Intern ronde 12”

  1. hbruijne schreef:

    Lees in het verslag Hans de Bruijne voor Hans Does

    Like


Plaats een reactie